O meni

 

Sem mama treh malčkov in od nekdaj navdušena nad vsem, kar je povezano z vodo in plavanjem. Ko sem pri svojem prvem otroku ugotovila, kako so otroci v vodi sproščeni in kaj vse zmorejo, se je moje navdušenje in raziskovanje, z ostalima dvema samo še stopnjevalo.

V sodelovanju s Središčem za naravno učenje Samorog je nastal MALI PLAVALEC.

Ker sem mnenja, da naj bodo otroci tudi v vodi čim bolj svobodni in ne omejeni z raznimi pripomočki, sem se odločila, da naredim licenco pri svetovno znani avstralski šoli WORLD WIDE SWIM SCHOOL. Ustanovil jo je plavalni učitelj Laurie Lawrence že pred 40.leti.

Ko sem spoznavala njegovo metodo učenja plavanja, mi je bilo najbolj všeč to, da je otrok vedno na prvem mestu! Nikoli ga ne silimo v karkoli, otroci so si različni, vsak napreduje v svojem ritmu, tako kot mu ustreza. Tega se držim tudi sama.

Rada bi, da je vzdušje čim bolj sproščeno, da so skupine manjše, tako da se lahko posvetim vsakemu.

Že s svojimi otroki sem premagovala meje česa vse so otroci sposobni v vodi, če jim le damo možnost in če jih usmerimo na pravi način. Rada bi, da čim več otrok doživi vodni medij kot nekaj prijetnega in naravnega in se obenem še zabava. Otroci namreč občutek lagodnosti v vodi, če ga ne ohranjamo,izgubijo in lahko se prelevi v strah pred neznanim.

Plavanje je bila in je še vedno ena izmed mojih najljubših stvari, ki jih lahko počnem z mojimi otroki.

To, da lahko sedaj nadaljujem tudi z drugimi dojenčki, se mi zdi pravo darilo.
  

vaditeljica Anja Kimovec